Stilouri – fotografie de produs

DM Studio fotografie produs Pen Venture

Probabil stilourile și povestea primului patent pentru stilouri este cunoscută de foarte multă lume, inventatorul Petrache Poenaru fiind cel care a primit un brevet francez pentru ,,Condeiul portăreț fără sfârșit, alimentându-se însuși cu cerneală (plume portable sans fin, qui s’alimente elle-même avec de l’encre)”.

Pentru că invenția acestuia nu a fost produsă în serie, Lewis Edson Waterman este în prezent recunoscut ca inventator al stilourilor așa cum le cunoaștem astăzi.

Ce legătură există între aceste informații și DM Studio?

DM Studio fotografie produs Pen Venture

Simplu – am avut ocazia, în repetate rânduri, să fotografiem instrumentele de scris pentru Pen Venture, o afacere dezvoltată chiar în Rădăuți, poate prea puțin cunoscută pe piața din România, însă parte deja dintr-o comunitate internațională a iubitorilor de stilouri. 

De la modele de serie, la modele confecționate din lavă, metale prețioase sau abalone shell, serii limitate sau chiar modele unicat, în studionul nostru am avut ocazia să descoperim fascinația pentru stilouri și istoria din spatele acestora.

Provocarea pentru noi a fost să cunoaștem instrumentele de scris din perspectiva pasionaților, să descopere ce detalii stârnesc interesul, cum anume trebuie prezentat un stilou, cum trebuie puse în valoare diferitele materiale din care sunt confecționate, cât și cum să intervenim post-editare astfel încât produsul expus pe site să corespundă realității.

Câteva dintre elementele care nu trebuie să lipsească din fotografia de produs pentru un instrument de scris:

  • detaliile peniței pe care cei interesați să poată citi despre materialul din care este confecționată și, în funcție de brand, mărimea
  • secțiunea de prindere și după caz filetare
  • corpul stiloului, sau corpul rezervorului, detaliile materialului din care este confecționat, transparența materialelor, strălucirea, etc.
  • capac, clip, trim.

Aici puteți vizualiza mai multe imagini cu instrumentele de scris fotografiate până acum.

+There are no comments

Add yours

Theme — Timber
2024 © Handcrafted with care by Friends
Back to top